piektdiena, 2010. gada 3. septembris

Naktssargs un veļas mazgātāja



Studentu kopmītnēs istabas aprīkotas ar ledusskapi un pāris plītsrinķiem - tas arī viss. Jebkuram studentam reizi pa reizei arī vajag izmazgāt savu vešiņu, un tas notiek iekš Vaskerirom - veļasmazgātavā.
Bet tur nebūt neizskatās kā amerikāņu filmās, kur mazgātavas klienti iemalko kafiju, kamēr drēbes atkal iegūst svaigāku izskatu.
Mūsējā izskatās šādi. Turklāt, te iztrūkst apģērbu gabali, kuri izmētāti pa visu koridori. Kāpēc tā - to uzzināju laika gaitā.



Katram studentam ir Vaskerikort, ar to maksā par veļas mazgāšanu (12 Kr,-) un veļas žāvēšanu (8 Kr,-), kas tiek pieskaitīts pie īres mēnešā beigās. Un ja nu sanāk to karti nozaudēt, un ja kādam citam, kura nolūki nav tik cēli, sanāk to karti atrast, tad nozaudētājam var nākties maksāt par ļoti daudzām veļas mazgāšanas sesijām - neko tur nevar darīt.

Manā stāstā es nezinu, vai es biju naktssargs vai veļas mazgātāja, bet veselu nedēļu man tā arī neizdevās satikt savu " laimīgo" veļas mašīnu. Un viss tikai tādēļ, ka nezināju tos "vilku" likumus, kas šeit valda.
Sadomāju veļu mazgāt. Sestdienā. Gribēju piecelties tā agrāk, ap desmitiem. Gandrīz sanāca, devos lejā ar savu somu, bet veļas mazgātava jau pilna, visas mašīnas dūc. Nekā. Tanī dienā vēl pāris gājieni Vaskerirom virzienā beidzās neveiksmīgi. Mēģināju to atkārtot pa nedēļas vidu. Atkal nekā. Situācija sāka kļūt bīstama - tīrās drēbes jau bija izbeigušās. Ak, kaut es pirms nedēļas būtu zinājusi, ka cīņā par veļas mašīnu jābūt tik nežēlīgam! Tas arī izskaidroja drēbes, kuras mētājās gaiteņos ap Vaskerirom, un neviens viņas nesavāc!
Ja tu atnāc mazgāt veļu, bet visas mašīnas ir aizņemtas, tad tu drīksti izņemt veļu no tās, kura savu darbu ir jau padarījusi. Ja veļas īpašnieks nav atstājis maisu, kur salikt veļu - pats vainīgs! Tas izskaidro drēbes gaiteņos, bet joprojām neizskaidro, kapēc viņas netiek savāktas. To maisu arī labāk "ievērt" veļas mašīnas durvīs, citādi kāds ļaunprātīgs veļas mazgātājs bez sava maisa, var to iekārot.
Vakarrīt man tomēr izdevās satikties ar savu veļas mašīnu. Godprātīgais mazgātājs bija izņēmis manu tīro veļu un salicis maisā. Vienīgi tagad viņam ir par vienu rozā zeķīti vairāk, bet man - par vienu mazāk.

1 komentārs:

  1. Jaa, jaa sitaas veljas mazgaasanas stelles ir visai jautras arii Daanijaa! :)
    Seit, ja dziivo studentu kopmiitnees- tad mazgaatuve vismaz ir ''sasniedzamaa'' attaalumaa, bet, ja dziivo privaataa maaju ciemataa, kaa mums sobriid sanaak, tad taa vietaa, lai kaa kaartiigs ''vieteejais'' to izmazgaatu savaa maajaa, tiek sakraata kaartiiga kaudziite un tikai tad tiek domaats, kur to mazgaat.
    Mees 1 x vedaam savu velju mazgaat lielajaa tuuristu somaa uz ritenja, uz pilseetas centru 6 km attaalumaa, kameer atradaam publisko mazgaatuvi, nepietika vairs laika velju izmazgaat! :)Sanaaca pavadiit visu dienu domaas par un ap velju - neaizmirstamas briivdienas :),
    bet nu mums sitais maajas variants tikai liidz 1.novembrim, tad tiksim studentu dziivoklii centraa, kur visam vajadzeetu buut pieejamaak. :)

    Nekad nedomaatu, ka taada elementaara padariisana kaa veljas mazgasana var sagaadaat tik daudz jautrus briizus :)

    AtbildētDzēst