piektdiena, 2010. gada 17. septembris

The Rain

Tas ir sācies!
Un pie tā vainīga esmu tikai un vienīgi es!
Gandrīz 2 nedēļas Bergenā bija vienkārši burvīgs laiks. Cilvēki gāja pastaigāties, sauļojās uz savām terasēm, parkos. Priecājās. Bija silti. Kad iesākās otrā nedēļa, bija sajūta, ka viņi vairs nezina, ko darīt tik jaukā laikā. Izcili saulainās dienās pa retam pamanīju kādu ar gumijniekiem kājās - sailgojušies.
Kad otrā nedēļa gāja uz beigām, un jaukais laiks vēljoprojām saglabājās, norvēģi purināja galvas un teica, - tas nav normāli, tā nemēdz būt; drīz sāks līt...
Biju jau piedzīvojusi pāris lietainas dienas. Nav nekāds prieks visu dienu staigāt slapjām kājām. Tad ar skaudību noraudzījos visādos stilīgos gumijas zābākos, puszābākos, gumijniekos uz neliela papēdīša. Rozā, dzelteni, ar puķēm, ar šņorītēm - kādus tik vēlies. Bergenā tas ir stilīgs aksesuārs - izejamie gumijnieki. Nezinu kā citur, bet pie mums, Grīga akadēmijā, daudzi savus gumijas zābakus atstāj garderobē, un pa skolu staigā zeķēs. Tādās kārtīgās, biezās vilnas zeķēs. Pati redzēju, kā viena flautiste orķestra mēģinājumā sēdēja un adīja, kad viņai nebija jāspēlē.
Tā nu cieši biju nolēmusi atrast "savus" zābākus. Kamēr laiks vēl labs... Atradu arī. Nesu nu priecīga uz māju gaidīt Lietu. Un ilgi nebija jāgaida - nākamajā dienā Lietus sākās. Līst jau nedēļu. Nu es taču vēl varēju pagaidīt ar to zābaku pirkšanu, vai ne? Tad arī Lietus būtu gaidījis.
Šodien ieraksts ar orķestri. Hetlevik - drusku ārā no centra. www.kulturfabrikken.no
Visi ievilkuši elpu, lai sāktu... Un tad izdzird... Lietus.
Diriģents nolaiž rokas. Lietus pārāk skaļi atskan pret jumtu.
- Varbūt pagaidīsim, kamēr beigsies? - saka diriģents. Un pēc brītiņa piebilst,- ...līdz martam.


1 komentārs:

  1. Šis ir tas laiks , kad beidzot satikās abi kalni - Skaistākais kalns un Augstākais kalns... viņi ilgi ilgās stāvēja un abi gaidīja, ka beidzot pienāks lietus, kas viņus abus atkal vienos kopā...ik katru reizi, kad līst lietus šie kalni ir mīlēstības pārņemti,jo lietus viņus vieno. Tāpēc jau ir grūti un neierasti norvēģu pilsonīšiem noskatīties, kā tie kas mīl viens otru un skatās viens uz otru ir tik ilgi varējuši būt šķirti...nebija lietus! Tagad līst lietus un viņi ir kopā...

    AtbildētDzēst