ceturtdiena, 2010. gada 19. augusts

Atklāšana. Otrdiena,17.augusts


Svinīgā studiju gada atklāšanas ceremonija – ar Universitātes rektoru/-iem, pilsētas mēru un izglītības ministri. Tas gan drusku vēlāk.

Satieku visus citus Grīga akadēmijas studentus. Bjørn, mana kontakpersona līdz šim akadēmijā, pa ceļam uz Grīga akadēmiju mums izrāda Universitātes ēkas. Bergenas Universitāte lepojas, ka atrodas pašā pilsētas centrā, nevis ārpus pilsētas vai arī izkaisīta. Vietā ap Muzeju gandrīz katra ēka pieder Universitātei.

Ulriken – augstākais no 7 Bergenas kalniem, tā galā televīzijas tornis. Tajā televīzijas tornī kafejnīca. Tajā kafejnīcā – flīģelis. Un pie tā flīģeļa mēdzot spēlēt pats Edvards Grīgs! Viens no akadēmijas profesoriem, maza auguma, tiekot nogrimmēts par slaveno skaņradi, un spēlējot klavieres īpašos pasākumos Ulriken kalna galā. Viņš esot arī lielisks Grīga interprets – par to varot pārliecināties daudzajos ierakstos.

Akadēmijā garšīgas vafeles, kafija un tikšanās ar rektoru, manu pasniedzēju. Sajūtos ļoti īpaši, kad viņš apsviecinās ar visiem, un īpaši sapriecājas, kad ierauga mani.

Tālāk daudz informācijas, bet būs vēl vairāk.

Atklāšana.

Universitātē mācās aptuveni 18 000 studentu. Nevarētu teikt, ka visi bija atnākuši, bet kādi pāris tukstoši bija. Taps arī sižets televīzijā, jo Bergenas Universitāte ir otrā lielākā Norvēģijā.

Man vēl šis tas darāms, tādēļ no Museeplass dodos uz Griegakademiet, kas ir pāris minūšu gājienā no šejienes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru