otrdiena, 2010. gada 24. augusts

Piespiedu sabiedriskie darbi



Ceturtdiena, 19.augusts

No kopmītnēm uz visām vajadzīgajām vietā, t.i., uz centru pārvietojos ar jauno Light train, ko norvēģi lepni sauc par metro (jo viņš izbrauc cauri pāris tuneļiem zem kalniem).


Bybanen jeb Pilsētbānis. Varētu pat padomāt, ka tas paredzēts studentu vajadzībām - brauc tieši cauri kopmītnēm. Ar šitādu transportu es pat varu neņemt lietussargu līdzi. No durvīm, līdz durvīm.
Maksā tāpat kā cits sabiedriskais transports, salonā WiFi.
Iegādājos mēnešbiļeti. Veicas studentiem, kuri jaunāki par 30. 40% atlaide. Bet jāreģistrē pirmajam braucienam visas. Vispirms pie biļešu automāta jāsamaksā.
Redzu, ka vilciens būs pēc pāris minūtēm, bet man priekšā norvēģu onkulītis netiek un netiek gudrs, kuru pogu spiest. Es "duru" pāri sliedēm pie pretējā pusē izvietotā biļešu automāta. Tur arī meitene, kas palīdz tik galā ar pogu spaidīšanu (viņai tāds darbs). 640 NOK veiksmīgi iztērētas par mēnešbiļeti (šī ir bez atlaides), gribu "durt" atpakaļ, lai nenokavētu vilcienu. Bet meitene mani aptur - vilciena sliežu šķērsošana neatļautā vietā - stunda piespiedu sabiedriskie darbi! Protams, ja to redz īstie cilvēki. Par laimi, viņu šoreiz šeit nav, un nebija arī pārējās reizes.
Sods par braukšanu bez biļetes sabiedriskajā transportā - 750 NOK
Sods par šmaukšanos (piem., ar personalizētajām braukšanas kartēm) daudz bargāks - 1500 NOK.
Kontroli līdz šim vēl neesmu manījusi, bet labāk tomēr braukt ar biļeti. Jā, un nešķērsot sliedes!

2 komentāri:

  1. Mēs esam par to, lai Tu šķērsotu sliedes (protams, kad vilciens nebrauc) un tam sekotu ieraksts blogā no pārkāpēju ikdienas :D

    AtbildētDzēst
  2. haha, šos stāstus labāk stāstīšu no citu sliežu šķērsotāju pieredzes!!

    AtbildētDzēst